Hai, bertemu lagi di MasakDaily, kali ini kami ingin berkongsi dengan anda resipi korea yang dikongsikan oleh Maggi Malaysia. Anda ingin cuba resipi barbeku korea yang asli? Teruskan membaca.
Bahan-bahan :
450gram Dada Ayam (Dipotong Kiub)
Bahan untuk membuat Pes Cili
2 Sudu Besar Serbuk Cili
1Sudu Besar Cebisan Cili Kering
1Sudu Besar Tauchu (Ditumbuk)
1inci Halia (Diparut)
2 Ulas Bawang Putih (Diparut)
2 Sudu Besar Madu
3 Sudu Maggi Sos Tiram
1 Sudu Kecil Biji Bijan
2 Ulas Bawang Putih (Diparut)
2 Sudu Besar Madu
3 Sudu Maggi Sos Tiram
1 Sudu Kecil Biji Bijan
2 SuduKecil Minyak Bijan
100ml Air
100ml Air
Cara memasak :
- Campurkan bahan-bahan untuk membuat cili pes ke dalam mangkuk.
- Perap ayam dengan pes cili semalaman atau 30 minit - 1 jam.
- Panaskan kuali, perangkan ayam selama 5 minit untuk kedua belah bahagian. Tambahkan pes & air.
- Masak sehingga kuah pekat. Hidangkan dengan salah kegemaran anda.
Selamat Mencuba!
Jika anda dah mencuba resipi ini, jangan lupa untuk kongsikan dengan kami.
Berikan komen untuk sebarang cadangan, share post ini untuk berkongsi dengan rakan-rakan anda di facebook atau twitter serta jangan lupa untuk like facebook MasakDaily.
Sumber Resipi : maggi.com.my
Jumpa lagi di post seterusnya.
Jika anda dah mencuba resipi ini, jangan lupa untuk kongsikan dengan kami.
Berikan komen untuk sebarang cadangan, share post ini untuk berkongsi dengan rakan-rakan anda di facebook atau twitter serta jangan lupa untuk like facebook MasakDaily.
Sumber Resipi : maggi.com.my
Jumpa lagi di post seterusnya.
0 comments :
Post a Comment